Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ

Συσκευή συνεχούς παθητικής κίνησης CPM (Continuous passive motion)

Τo CPM γόνατος είναι μια συσκευή που εκτελεί συνεχή παθητική κίνηση κάμψης και έκτασης στο κάτω άκρο. Ο θεραπευτής προγραμματίζει το χρόνο το εύρος και την ταχύτητα κίνησης ηλεκτρονικά, με απώτερο στόχο το γόνατο του ασθενούς, να αποκτήσει τόσες μοίρες όσες και το υγιές, χωρίς πόνο και με ασφάλεια.

Το cpm εφαρμόζεται σε:

 • ολική αρθροπλαστική γόνατος
 • μετά από χειρουργείο χιαστού
 • κάταγμα πλατώ
 • κάταγμα επιγονατίδας
 • σε οστεοαρθρίτιδα για αναγέννηση χόνδρου
 • μετά από ακινητοποίηση του γόνατος με γύψο (αγκύλωση )

eksoplismos cpmeksoplismos cpm

Κρουστικός υπέρηχος - Shockwave

Το shockwave (κρουστικός υπέρηχος) είναι το ιδανικό μηχάνημα που διαθέτει η φυσικοθεραπεία για τενοντίτιδα ώμου, ασβεστοποιός τενοντίτιδα, επικονδυλίτιδα, τροχαντηρίτιδα, άκανθα πτέρνας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι μοντέλο του 2016 φορητό και εξελιγμένο ως προς την εφαρμογή. Συγκεκριμένα ο θεραπευτής μπορεί να περάσει στην πάσχουσα περιοχή μεγαλύτερη ενέργεια (δηλ. περισσότερα bar) χωρίς ο ασθενής να πονάει. Αυτή είναι και η επιτυχία της εξέλιξης των κατασκευαστών του shockwave να μην αισθάνεται τον παραμικρό πόνο ο ασθενής κατά τη θεραπεία. Να εφαρμόζεται περισσότερη ενέργεια και έτσι να χρειάζονται λιγότερες εφαρμογές (συνεδρίες). Για τις περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις αρκούν περίπου έξι θεραπείες. Ο ασθενής από την πρώτη εφαρμογή αισθάνεται την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η θεραπεία διαρκεί 15 λεπτά δυο ή τρεις φορές, ανάλογα το πρόβλημα, την εβδομάδα.

shockwave 1shockwave

Ηλεκτροθεραπεία

Η ηλεκτροθεραπεία  χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να ερεθίσει νεύρα ή μύες με στόχο την θεραπεία πολλών παθήσεων και συμπτωμάτων.

Ο ηλεκτρικός ερεθισμός χρησιμοποιείται: για την ενδυνάμωση την μείωση του οιδήματος την αναλγησία ,την υπεραιμία,και την μυοχάλαση.
Τύποι ρευμάτων που εφαρμόζουμε: tens, διαδυναμικά, διασταυρούμενα, Kotz, τριγωνικό, εκθετικό και ιοντοφόρεση.

Αναλγητικά ρεύματα είναι: Τα tens, τα διαδυναμικά και τα διασταυρούμενα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν: στην οσφυαλγία, αυχενικό πόνο, ισχιαλγία, περιαρθρίτιδα ώμου, σε πόνο γονάτου, επικονδυλίτιδα, τενοντίτιδα αχίλλειου κ.ά.

Τα ρεύματα kotz χρησιμοποιούνται για μυϊκή ενδυνάμωση μυών που νερώνονται φυσιολογικά.
Το τριγωνικό και το εκθετικό ρεύμα προκαλεί σύσπαση των απονευρωμένων μυϊκών ινών χωρίς όμως να επηρεάζει φυσιολογικά νευρωμένους ιστούς που πιθανώς να βρίσκονται παραπλεύρως.

Χρησιμοποιείται για τον ερεθισμό τόσο τελείως όσο και μερικά απονευρωμένων μυών.
Τα διαδυναμικά ρεύματα ενδείκνυνται για την θεραπεία επιφανειακών και τοπικών παθολογιών όπως πόνους μετά από αρθρικά τραύματα, οξείες και χρόνιες αρθροπάθειες αυχενικούς πόνους, πόνους πλάτης, νευραλγίες ,μυαλγίες κ.ά.

Η μέθοδος της ιοντοφόρεσης χρησιμοποιείται για να διανεμηθεί ιονισμένο φάρμακο στους ιστούς, διαμέσου του δέρματος με την εφαρμογή συνεχούς ρεύματος. Με την εφαρμογή επιτυγχάνουμε θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ιόντα φαρμάκων :τοπικά αναισθητικά, αντιφλεγμονώδη κ.λ.π

Ενδείκνυται ιδιαίτερα για παθολογικές καταστάσεις οι οποίες εντοπίζονται σε επιφανειακά σημεία όπου δεν υπάρχει μεγάλη κάλυψη από μυϊκό ή λιπώδη ιστό. Σημεία όπως: το γόνατο, ώμος, ο αγκώνας, ο αυχένας , ο καρπός η κνήμη, το χέρι και τα οστά του ταρσού.

Η δράση μπορεί να είναι αναλγητική, αντιφλεγμονώδεις ,μυοχαλαρωτική και αντιοιδηματική.

Θεραπευτικός υπέρηχος

Ο θεραπευτικός υπέρηχος(ΥΗ) είναι ένα φυσικό μέσο που χρησιμοποιείται για την θερμική και μηχανική του δράση, στους εν τω βάθει ιστούς.

Με την εφαρμογή του ΥΗ στα επώδυνα σημεία έχουμε στόχο την:

 • Αντιφλεγμονώδη,αποιδηματική δράση
 • Μυοχάλαση
 • Αναλγησία


Ο ΥΗ εφαρμόζεται σε παθήσεις όπως:

 • Ωμοβραχιόνιο σύνδρομο
 • Αυχενικό
 • Επικονδυλίτιδα
 • Αρθροπάθεια καρπού, γόνατος και ποδοκνημικής
 • Οσφυαλγία, μυαλγία
 • Διαστρέμματα
 • Εξαρθρήματα
 • Αιματώματα
 • Πώρωση καταγμάτων
 • Επούλωση ελκών

Φωνοφόρεση

Με τα ηχητικά κύματα των υπερήχων, περνούν τα μόρια μιας φαρμακευτικής ουσίας στους ιστούς.

Χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και άμεση δράση, ενός τοπικώς χορηγούμενου φαρμάκου στον ιστό, όταν προωθείται μέσω της μεθόδου αυτής.

Ο υπέρηχος μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροθεραπεία

ultra sound1 ultra sound2 ultra sound3

Κυκλοφορητής κάτω άκρων

Το αναζωογονητικό μασάζ συμπίεσης πραγματοποιείται με δύο μανσέτες ποδιών με αεροθαλάμους που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν σε προγραμματισμένο χρόνο.

Το χρησιμοποιούμε όταν έχουμε κουρασμένα πόδια και θέλουμε να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσουμε την αίσθηση του πρηξίματος και του υπερβολικού βάρους στα πόδια. Χρησιμοποιείται συνδυαστικά με άλλα φυσικά μέσα.

kykloforitis katw akrwn

Ηλεκτρομάλαξη

electro

Μηχάνημα παθητικής ηλεκτρογυμναστικής

Η ηλεκτρογυμναστική είναι η εκγύμναση των μυών παθητικά. Χρησιμοποιείται μετά από ακινητοποίηση των μυών, που υπέστησαν ατροφία.

Όταν η ηλεκτρογυμναστική συνδυάζεται με την ενεργητική κίνηση, πετυχαίνουμε ταχύτερη ενδυνάμωση του μυ.

Η ηλεκτρογυμναστική βελτιώνει ακόμη την κυκλοφορία του αίματος προλαμβάνει μυϊκές ατροφίες διατηρεί το εύρος κίνησης κ.ά.

hlektrogymnastiki

Φορητό Κρεβάτι

forito krevati2forito krevati

Θερμά και ψυχρά επιθέματα

Το ψυχρό επίθεμα το χρησιμοποιούμε κατά την οξεία φάση της φλεγμονής και του οιδήματος προκειμένου να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο.

Το θερμό επίθεμα το χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση των ιστών , μικρών περιοχών του σώματος πριν τη μάλαξη, για την χαλάρωση των μυών, σε πόνους όπως η οσφυαλγία ,αυχεναλγία κ.ά

Βάρη, λάστιχα thera band

Λάστιχα γυμναστικής,με διαφορετική αντίσταση το καθένα, χρησιμοποιούνται για ασκήσεις ενδυνάμωσης και σταθεροποίησης.

lastixa askisewn

Swiss ball exercises

Μπάλα εκγύμνασης, χρησιμοποιείται για ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων και εκπαίδευση ισορροπίας.

ball exercise

Συσκευή νεφελοποίησης

Οι νεφελοποιητές είναι συσκευές ,οι οποίες παράγουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό σταγονιδίων, τα οποία έχουν την δυνατότητα να εισχωρούν και να κατανέμονται στο βρογχικό δέντρο Χρησιμοποιείται φυσιολογικός ορρός για την ρευστοποίηση των εκκρίσεων πριν την παροχέτευση.
nefelopoihsh

Οξύμετρο

Το οξύμετρο χρησιμοποιείται στην αναπνευστική φυσικοθεραπεία για να γίνεται μέτρηση του κορεσμού και των σφύξεων κατά την παροχέτευση και κατά την άσκηση.
oxsymetro